• Maak online een afspraak Vragen? Bel ons!

Uw Optometrist in Amsterdam

optometrist amsterdam silvia del rio

Uw Optometrist in Amsterdam

Optometrist
  • Naam:
    Silvia Del Rio
  • Diploma:
    Optometrist
  • Ervaring:
    4 jaar
  • Werkzaam in:
    Zeker Zicht, Ooglaser Kliniek en Oogkliniek
  • Registraties:
    Kwaliteitsparamedici Registratie

Oogzorg met passie en expertise

Ik ben Silvia del Rio, gediplomeerd optometrist met meer dan vier jaar ervaring in de oogzorg. Met enthousiasme werk ik in mijn eigen Optometrie Praktijk Zeker Zicht binnen gezondheidscentrum Zorgplein in Amsterdam. Mijn toewijding aan mijn vak en mijn patiënten drijft mij om de hoogste kwaliteit van oogzorg te bieden, waarbij ik altijd streef naar een persoonlijke benadering en op maat gemaakte oplossingen voor ieder individu.

Naast mijn eigen praktijk ben ik ook werkzaam bij een ooglaserkliniek en in de reguliere oogzorg in een oogkliniek. Deze veelzijdige ervaring stelt mij in staat om een breed scala aan oogproblemen te diagnosticeren en te behandelen. Mijn missie is om laagdrempelige en passende oogzorg te bieden op de juiste plek, zodat iedereen toegang heeft tot de oogzorg die zij nodig hebben.

 

In mijn praktijk neem ik als optometrist verschillende taken over van overbelaste opticiens, vooral bij complexe oogmetingen die meer expertise vereisen. Daarnaast ontlast ik oogartsen door patiënten met eenvoudige oogklachten te onderzoeken en te adviseren, waardoor zij meer tijd kunnen besteden aan patiënten met complexere aandoeningen. Dit leidt tot een efficiënter zorgsysteem waar iedere patiënt sneller de juiste zorg kan krijgen.

 

Een belangrijke mijlpaal voor Zeker Zicht was de samenwerking die we in begin 2024 zijn aangegaan met Huisarts+punt. Deze samenwerking is opgezet om de zorg voor patiënten met oogklachten te optimaliseren. Dankzij deze samenwerking kunnen huisartsen patiënten met oogklachten direct naar mijn praktijk doorverwijzen. Als optometrist zorg ik voor een snelle en efficiënte afhandeling van oogproblemen, zonder onnodige vertragingen. Indien verdere medische zorg nodig is, adviseer ik de huisarts via Huisarts+punt om de patiënt door te sturen naar de juiste specialist.

Mijn missie als optometrist is duidelijk en eenvoudig:

  • Snelle hulp bij eenvoudige oogklachten: Veel mensen ervaren ongemakken met hun ogen die gemakkelijk en snel opgelost kunnen worden. Door snel en doeltreffend op deze klachten te reageren, kan ik het dagelijks leven van mijn patiënten aanzienlijk verbeteren.
  • Laagdrempelige en passende oogzorg: Het is essentieel dat oogzorg door een optometrist toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Ik streef ernaar om mijn diensten zo laagdrempelig mogelijk te maken, zodat niemand zonder de nodige zorg blijft.
  • Ontlasten van opticiens en oogartsen: Door mijn rol als optometrist serieus te nemen, kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan het verlichten van de werkdruk bij zowel opticiens als oogartsen. Dit betekent dat zij zich kunnen concentreren op de meer gecompliceerde gevallen, terwijl ik de minder complexe oogklachten afhandel.
  • Samenwerking met huisartsen voor efficiënte oogzorg: De samenwerking van optometristen met huisartsen via Huisarts+punt zorgt voor een naadloze integratie van oogzorg in het bredere gezondheidszorgsysteem. Dit zorgt ervoor dat patiënten snel en efficiënt de juiste zorg krijgen, wat de algehele gezondheid en tevredenheid van de patiënten ten goede komt.

Bij Zeker Zicht draait alles om de patiënt. Van de eerste consultatie tot de nazorg, ik ben toegewijd aan het bieden van de best mogelijke zorg. Mijn praktijk is uitgerust met de nieuwste technologieën en ik blijf me voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg. Dit stelt mij in staat om mijn patiënten de meest actuele en effectieve behandelingen aan te bieden.

Daarnaast vind ik het belangrijk om een comfortabele en vriendelijke omgeving te creëren waar patiënten zich op hun gemak voelen. Oogzorg kan soms als intimiderend worden ervaren, maar bij Zeker Zicht streven we ernaar om deze ervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Mijn team van optometristen en ik staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden, zodat elke patiënt met vertrouwen en gemoedsrust onze praktijk kan verlaten.

Mijn passie als optometrist voor oogzorg gaat verder dan alleen mijn werk. Ik ben ook actief betrokken bij verschillende initiatieven om oogzorg toegankelijker te maken voor kansarme gemeenschappen. Door mijn kennis en vaardigheden te delen, hoop ik een positieve impact te hebben op zoveel mogelijk mensen, ongeacht hun omstandigheden.

Kortom, bij Zeker Zicht Optometrie Praktijk staan passie, expertise en patiëntgerichtheid centraal. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat iedereen de best mogelijke oogzorg krijgt, met een persoonlijke touch die verder gaat dan de standaard behandeling. Of je nu een eenvoudige oogtest nodig hebt of een complexe diagnose, bij Zeker Zicht ben je in goede handen.

Mijn missie als Optometrist