• Maak online een afspraak Vragen? Bel ons!

De Optometrie Praktijk

De Optometrie Praktijk

zeker zicht zorgplein
jzojp

Zeker zicht optometrie praktijk

Over Zeker Zicht Optometrie en Oogzorg in Amsterdam

Bij Zeker Zicht zijn wij gecertificeerde optometristen met jaren ervaring in de oogzorg. Samen zorgen wij dat u snel terecht kunt in onze praktijk in Amsterdam voor een compleet oogonderzoek. Zo heeft u géén last van de lange wachttijden in het ziekenhuis. 

Wij hebben alle apparatuur en kennis die nodig zijn om elk oogonderzoek uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een glaucoom oogonderozek, oogmetingen met druppels bij kinderen, een droge ogen onderzoek en contactlenzen controles. 

Wat doet Zeker Zicht?

Zeker Zicht biedt op maat gemaakte oogzorg voor iedereen, van jong tot oud. Of u nu 8 of 99 jaar oud bent, wij zorgen voor een passend oogonderzoek en uitgebreide voorlichting over elk denkbaar oogprobleem.

Bij Zeker Zicht staat de patiënt centraal. We nemen alle tijd voor u en bespreken uw wensen en behoeften. Zo bent u altijd verzekerd van persoonlijke aandacht en de juiste oogzorg.

Wat doet de optometrist bij Zeker Zicht?

Waarom kiezen voor Zeker Zicht?

Wanneer moet u een optometrist raadplegen?

Vergoeding van de zorgverzekering

Vanaf 1 Januari 2024 wordt uw oogonderzoek met een verwijsbrief van uw huisarts, volledig vergoed, géén eigen risico meer. 

Deze vallen binnen het basispakket van alle zorgverzekeraars. Dit is een samenwerkingsproject tussen Huisarts+punt, S.A.G, Zeker Zicht en alle zorgverzekeraars in Amsterdam.

Via ZorgDomein =>Medisch specialistische zorg => Oogheelkunde => Huisartspluspunt => Optometriespreekuur (Zeker Zicht, Osdorp), kunnnen huisartsen patiënten met lage complexe oogklachten naar Zeker Zicht doorverwijzen. Wij voeren een volledig oogonderzoek uit en sturen vervolgens een oogonderzoeksverslag via ZorgDomein naar de huisarts met een advies. Op deze manier hoeft 70% van deze patiënten niet naar de oogarts (of een ander specialisme).

Verwijzingsrichtlijnen 1e en 1,5 lijn:
⦁ Klachten zoals droge, jeukende, geïrriteerde ogen of wisselend wazig zien met periodes van goed zien (klachten die passen bij droge ogen en/of blefaritis).
⦁ Een wens voor een consult bij de oogarts vanuit de patiënt met een goede visus, bijvoorbeeld bij een voorkomen van maculadegeneratie in de familie of angst voor andere oogziektes.
⦁ Geleidelijke visusdaling.
⦁ Screening op glaucoom bij familiaire belasting en bij verhoogde oogdruk gemeten bij de opticien < 30 mmHg*.
⦁ Complexe refractiestoornis of complexe meting vanaf 8 jaar.
⦁ Niet te beoordelen fundusfoto bij Diabetische Retinopathie.
⦁ Screening op Diabetische Retinopathie.
⦁ Ooglidproblemen.